Antikrist

natisni PDF

Share

Žalujoči par se zateče v Raj, svojo samotno kočo v gozdovih. Upata, da si bosta tam zacelila zlomljeni srci in rešila zakonske težave. Vendar narava naredi svoje in stvari postajajo vse slabše in slabše.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O režiserju

Lars von Trier ima velik vpliv na evropski film. V devetdesetih je bil eden od ustanoviteljev gibanja Danska dogma in sodi med vodilne evropske režiserje.

Leta 1983 je diplomiral na Danski nacionalni filmski šoli. Prebil se je z THE ELEMENT OF CRIME (1984). Po trilogiji Europe je posnel televizijsko serijo The Kingdom I & II (leta 1994 in1997). Njegovi novejši filmi so DOGVILLE (2003), MANDERLAY (2005) in THE BOSS OF IT ALL (2006).

Skoraj vsi njegovi filmi so se uvrstili v uradni izbor mednarodnega filmskega festival v Cannesu. Osvojili so sedem nagrad, Plesalka v temi je leta 2000 dobila zlato palmo, Lom valov (1996) pa glavno nagrado žirije.

Willem Daofe – filmografija

The Dust of Time (2008),

· Fireflies in the Garden (2008),

· Adam Resurrected (2008),

· Anamorph (2007),

· Go Go Tales (2007),

· Mr. Bean’s Holiday (2007),

· Inside Man (2006),

· American Dreamz (2006),

· Before It Had a Name (2005),

· Manderlay (2005),

· The Aviator (2004),

· The Life Aquatic with Steve Zissou (2004),

· The Clearing (2004),

· Once Upon a Time in Mexico (2003),

· The Reckoning (2003),

· Finding Nemo (2003),

· Auto Focus (2002),

· Spider-Man (2002),

· Pavilion of Women (2001),

· Shadow of the Vampire (2000),

· Animal Factory (2000),

· American Psycho (2000),

· The Boondock Saints (1999),

· eXistenZ (1999),

· The English Patient (1996),

· Tom and Viv (1994),

· Light Sleeper (1992),

· Wild at Heart (1990),

· Triumph of the Spirit (1989),

· Mississippi Burning (1988),

· Last Temptation of Christ (1988),

· Platoon (1986),

· To Live and Die in LA (1985),

Charlotte Gainsbourg - filmografija

Persecution (2008),

· I’m not there (2007),

· The golden door (2007)

· Prête-moi ta main (How to Get Married and Stay Single, 2006)

· The science of sleep (2006),

· l’un reste, l’autre part (One Stays, the Other Leaves, 2004i

· Ils se marièrent et eurent beaucoup d’enfants (They Lived Happily

Ever After, 2004)

· 21 grams (2004),

· Ma femme est une actrice (My Wife Is an Actress, 2000)

· La bûche (Season’s Beatings, 1999)

· Jane Eyre (1996),

· The cement garden (1992),

· La petite voleuse (The Little Thief, 1988),

· L’effrontée (Impudent Girl, 1985),.

OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie